Novinky 2009

 

 

 

2009

5. - 6.12. Poslední letošní výstava byla dvoudenní Nitra...pro nás zakončení výstavní sezony více než skvělé...!!! Za pomoci Jany, Katky, Helči a Polášků jsme měli zajištěn hotel a skvělé ubytování (holky všem velké DÍKY...), takže jsme do Nitry dorazili už v pátek po šíleně dlouhé a pomalé cestě...Za víkend byly výstavy vlastně 3...v sobotu přes den CACIBovka a večer tzv Pedigree Cup a druhý den opět CACIB. Trochu hektický víkend, ale stálo to za to...Výsledky výstav budou zase tady, ale co bylo jiné byl Pedigree Cup...Přihlášeno bylo 148 mladých junior šampionu a 236 dospělých šampionů. Konkurence opravdu kvalitních psů byla veliká...My měli hlášeného Ingiho do Junioru...Bylo 10 kruhů a v nich po 2 rozhodčích...z juniorů postupovalo 16 pejsků a z dospělých též 16 pejsků do finále, kde probíhalo vyřazování systémem KO (3 rozhodčí...nastoupí vždy 2psi, rozhodčí si je prohlédnou a vždy zvednou barvu toho který dle nich postupuje dále...) Po posouzení v kruzích se všichni přihlášení přesunuli do haly kde byly připraveny krásně ozdobené stoly na večeři a nasvícené podium pro finalisty...Nejprve byla vyhlášena čísla postupujících...a Ingi byl mezi nimi!!! Pak mezi hostinou pravda královskou probíhalo losování a finálová kola...Všichni postupující si nejprve vylosovali písmenko a pak se šlo A-B C-D atd...Posuzovala pouze statika...:-))), takže na podium přišli 2 psi, stáli, rozhodčí je skoukli a jeden postupoval dále...My si vylosovali písmeno B a tak jsme vše s Ingim a BIS soboty, výmarským ohařem zahajovali...jaké bylo překvapení, když jsme postoupili my...!!! V dalším kole nás však porazil Labrador, který výsledně skončil na 2.místě...!!! Každopádně umístění 5-8 mezi 150 mladými šampiony je velmi lichotivé a velmi si toho ceníme...!!!

 

...takováhle byla večeře...dali si i pejsci, neb jídla bylo tolik, že vše sníst vážně nešlo...

  

  

 

podzimní sluníčko vylákalo pejsky na "opalovačku"...:-))))

7.11.MVP  Praha - Letňany...My jsme tentokrát vyrazili v plné sestavě...tedy rodinný výlet...haha a Robin si to náramně užil a my myslím též...!!! Získali jsme svělá ocenění našich fakanů a i naši kamarádi...10letá vetránka Lotka Jany Malíkové získala nejprve BOB!!! v konkurenci 87 hlášených bíglů!!! (Mě to dojalo až k slzám, neb na veterána dostat BOB a ještě v tolika krásných a mladších psech, to je opravdu něco...!!!! Lotka byla nejstarší pejsek - tedy bíglík...)Pak 4.BIS veterán dne a nakonec i 5.místo BIG... Pak náš pár Ingi+Ufík v konkurenci 28 !!!!!!! párů získali fantastické 2.místo...!!! ACD Cara Mia Kačenky Dědičové získala BIGa (věc u ACD naprosto nevídaná...) a vrcholem dne - dnů jezevčík Putin holek Krejzkových získal BOD a druhý den i BIS !!!! Fantezie...co víc si přát na poslední letošní české výstavě...!!! Poháry jsme prolívali 2dny...:-)))

 

 

31.10 a 1.11. proběhli u nás v Hlavenci tradiční podzimní Klubové BZH , tedy barvářské zkoušky honičů...Dopadli jsme více než výborně a více je v reportážičce...

24.9. mezinárodní výstava České Budějice, kde bylo přihlášeno velmi hodně pejsků a to i ze zahraničí ...no a my museli být u toho...

Přidali jsme fotky Robina výcvikáře...:-))) a fotky miminek "S" vrhu i "R" vrhu (konečně poporostli a již se dali vyfotit...jsou totiž stále malinkatí...:-))))

17.10. národní výstava v Brně a my nechyběli...

 5.10.2009

Zúčastnila jsem se projektu Week Of Live...výsledky mého týdenního focení jsou tady...

3.10.Teta Kačenka, Čuni, Dida a Lopouch se zúčastnili semilského treku "Pojizeřím za sluncem"...a šlapalo jim to náramně...pejsci byli radostní a svěží, neb šli jen krátké traťe a Kačenka pěkně vyřízená neb nemá řádný trénink...:-))) Fotit bohužel nezvládali...ach jo, ale my přes to nějaké foto splašili...Jirko diky...:-)))

  

3.10. naše  výprava na výstavu do rakouského Tullnu dopadla více než jen výborně...!!! Jupíííí...

27.9 dnes jsme si spravili chuť včerejšího předlouhého dne...V Dřevěnicích se konalo Mistrovství agility bíglů...sešlo se úctyhodných 55 týmů a myslím , že jsme se neztratili...:-))) Všichni naši pejsci nám udělali radost, neb se snažili...!!! A nám zas udělali radost krásně zorganizované závody a spousta krásných cen na závěr...!!! I slza ukápla...Janiku, Alice G. a spolupracovníci díky za krásný a příjemný, stálo to za to....!!! Výsledky i fotky brzy doplníme...doufám...:-)))

Naše výsledky:

HUGO:

KUKI:

LOPUCH:

POKY: Mistrině kategorie začátečníci!!!

NESSIKU:

NANNUK:

dále nás reprezentovali:

Wishbone Tam Z Vrbové Lhoty - Lenka Hellerová:

Quiantman Z Vrbové Lhoty - Jitka Topková:

Downyś Dahlia Rapa-Nui - Áňa Patková:

Queen Noor Rapa-Nui - Kája Dostálová:

Fortuna Of Volcano Cotopaxi(dcera Nargilé Rapa-Nui) - Pavlína Courtonová:

Faidra Of Volcano Cotopaxi(dcera Nargilé Rapa-Nui) - Petra Hamtilová:

Amadeus Brňenský Šikula(syn Žerýčka) - Kája Dostálová:

Besso Blanco Ithaka Bohemia(dcera Žerýčka) - Pavlína Courtonová:

26.9 se uskutečnila Členská schůze BC ČR...a musím říct , že očekávané se stalo skutkem...domů jsem dorazila až v 21:30...!!! Ach jo, ať žijí schůze...:-))) Ještě , že jsem sebou vzala pejsky na potrénování na zítřejší agility...no a díky Janě a Helče jsme se i náramně bavily s pejsky i bez nich...:-)))

24.9 se naší Sexi narodila nečekaná horda bíglátek...!!! Sexi vypadala tak na 2-3 děti a ono ejhle...:-)))

Robinovi jsme přidali fotky z období červenec - srpen  - září 2009

přidali jsme fotky Princíkovi, Nanukovi, Hugi, Lopouchovi, Ingimu a Kefovi, Didě....

20.9 jsme se vydali na výstavu do německého Lepzigu...jak jsme dopadli je tu...

19.9. se naší Charmince a Ingimu narodili krásní potomci...sice jenom 3, ale o to víc si to papání užívají...:-)))

19.9 jsme byli na SV v Chotěboři...protože my s Charminkou jsme si doma vesele rodily, byl nucen jet drahý taťka...no pozdvižení bylo na všech stranách, ale jiná varianta nebyla...:-))) nicméně tým Jany Malíkové se o ně postaral se vším všudy!!!! Takže ještě jednou VELKÝ DÍK vy všichni kdo jste podali pomocnou ruku...!!!

Přidali jsme fotky do fotogalerie a na osobní stránky "Koníci ve vodě", "Robin v létě", Hugi, Chico, Karlí...

29.8 pro nás vcelku úspěšná výstava v Mladé Boleslavi...

 

               6 -7.8. jsme se jeli s Robinem, Hugi, Nanučkem, Nessiku a Pokynkou podívat a potrénovat na Janikův bíglí tábor - "Strakaté komando 2009" ...no a stálo to vážně za to!!! S pejsky jsme potrénovali, ale Robinovi se moc nelíbilo že se mu máma nevěnuje jak by si představoval a nebýt tety Kačenky tak jsme nepřeskočili ani laťku...:-))) Takhle sledoval jen malý okamžik dění na parkúru...měl totiž výborné sušenky...:-)))  

  

             1-2.8 jsme se s Hugi a Kuki zúčastnili agility závodů loveckých plemen v Benešově u Semil...Závody byly 2 denní a fakt to stálo za to...první den jsem si buď já nepamatovala kam běžet, nebo holky skákaly co jim stálo v cestě...no prostě samé DISK...:-))) Druhý den byl vidět nápadný pokrok...trefovali jsme se kam jsme měli, holky lítaly jak z praku a probíhaly slalom pěkně z obou stran a já stíhala otočky...:-))) ( jenom díky Janikovi - naší trenérce...!!!) No i když jsme na bednu samozřejmě nedosáhli, byli jsme všichni spokojeni z krásně prožitého i když náročného víkendu s kamarády a z víkendu plného běhání...na výlet totiž jeli i další pejsci aby si též užili běhání a koupání v řece...V sobotu jsme pěkný den zakončili grilováním s kamarády a všemi pejsky a zapíjením Ingiho poháru...:-)))

HUGI:

  

KUKI:

  

 

LYSIEN (Wishbone Tam Z Vrbové Lhoty) a jeho chůze parkurem stála za to...až při posledním parkuru zařadil tak asi 4...:-))) a to u toho stále jěště povídal...!!!

   

             1.8. byl Ingi vyslán  s Hankou a Aninkou na výstavu do Legnice...a opět se snažili seč jim síly stačili...Ingi má další BOB...!!!

Přidali jsme poslední postojové fotky k "D2" vrhu z Vrbové Lhoty a také postojové fotky "T2" vrhu....

            30.7 ..takhle vypadala bouřka u nás, která v lese zlámala a vyvrátila neuvěřitelné množství stromů i když trvala jen půl hodiny...!!!

  

                26.7 jsme konečně nakryli naší Sexinku...konečně proto, že už je 4-letá a stále se nám zdála jako miminko...více v sekci očekávaná štěňátka...

               22.7 Dnes jsme přišli o našeho milovaného Lordíka...nejde vyjádřit ta bolest v srdcich a prázdné místo ve smečce...

               13.7. jsme již po druhé kryli naší Charminku...taťkou je tentokrát Ingi...bylo to jeho první krytí v životě  a šlo jim to báječně, neb již teď je vidět že Charmi děti čeká...!!!

18.7.2009

12.7.M+M nám vzali pejsky na výstavu do Košic...a že ta dlouhá cesta stála za to!!! Takže opět vy 2  velké díky za úúúžasnou prezentaci našich strakatců...!!!

Štěňátka z vrhu od Poky a Kefírka jsou již všecka zadaná a mají své nové rodiny...i když ještě tu s námi chvíli budou bydlet...:-))) Volné máme pouze holčičky z Taminčina vrhu...!!!

Fotky z letošního koupání pejsků jsou tady....

Fotky z dalšího koňského focení v řepce olejce máme zde a též u Princíka na stránce...

Přidali jsme fotky KarlííííChikííí  z prvního venčení na travičce...všichni zúčastnění byli nadšení a spokojení...!!!

13.7.2009

Další koňské řádění je tu...!!!

Přidali jsme konečně králíčkům jejich rodokmeny  - Chiko, Karlík...

Šťeňátka od Taminky rostou jak z mlíčka...:-))) Už mají jména a nové fotečky...

7.7.2009

Přidali jsme fotky ke štěňátkům Pokýska ( začínají ťapat a je s nima větší a větší zábava...:-))), Chikííí, Karlíííí, Ingimu , Didě a Auss...

Byly dvě výstavy v Brně...klasická cacibovka a druhý den Klubová BC ČR...více je zde, kde jinde, že...:-))) Posuzovali rozhodčí z Anglie, dlouholeté chovatelky...pro mě však bylo posuzování rozpačité a z mého pohledu někdy nepochopitelné (jak můžou být všichni předvedení psi - kluci - na výstavě - výborní je mi záhadou...asi máme opravdu špičkový chov...!!!)  nicméně vyhráli vždy krásní psi o tom nebylo pochyb...!!!

24.6. TAMINKA MÁ MIMINKA...také o něco dříve, ale vše zvládla v pohodě...jsou také nej...:-)))!!!

M+M nám vezli pejsky na výstavu až do Szcetina v Polsku...jak dalece jsme byli úspěšní je tady...

Jak skáčeme s koníkama je ve fotogalerii a nebo také tady...

17.6.2009

                       10.6. Poky...sice o něco dříve,ale v pohodě...přivedla na svět svá PRVNÍ MIMINKA...!!!                   

                            Náš miláček Fordy oslavil 8.5 své 14-té  narozeniny v plné síle...!!!

      

                    Přidali jsme fotky Robinovi, Auss, Ingimu, Didovi, Nanu, Kefovi, Ufíííí, Hugi, Karlíkovi, Sexi...             

                     24.5 vydali jsme se na výstavu do Leszna...Robin zůstal doma s babičkou a nás to mrzelo...výstava byla na letišti a i pejskové to ocenili, natož Robin, ten by oceňoval...:-)))

  

 

               23.5.dnes se konala výstava v Litoměřicích...no my jsme chybět nemohli, to je jasné...:-))) Sebou jsme si vzali tetu Kateřinu a zpět nás jelo zase o jednoho více...:-)))jupííí teď je to ta pravá zábava...Karlí žárlí!!!

               17.5 Dnes jsme vyslali část smečky opět s M+M na NVP do Jelení Gory

               16.5 Dnes jsme s Auss a Nanučkem zdárně skožili zkoušky ZOP. Konaly se na stejném místě jak minulý rok, tedy v Semilech na místním cvičáku,  a tak jsme si chtěli vylepšit reputaci...:-)))...nu a povedlo se opravdu na výbornou...!!! Aussí 91bodů - výborně a Nannuk 92bodů - výborně...!!!V neděli zkoušky pokračovali, jen o kousek dál v Benešově u Semil...tento den jsme měli též zástupce a to Lysiena ( Wishbone Tam Z Vrbové Lhoty) s Lenkou Hellerovou, kteří též ostudu neudělali, společně získali 85bodů - velmi dobře...!!!    

                15.5 Kobliha se stal tatínkem...!!!Maminka Sun Flower Tergy "Sany" dnes porodila 2 slečny a 1 hošíka...a jsou to super fleci...:-)

15.5             

Přidali jsme fotky Karlíkovi, Princíkovi ,Andrý, Robinovi do fotoalba pro měsíc duben - květen 2009 a fotku do odchovů u "Y"vrhu Rapa-Nui a "V" vrhu Rapa-Nui

                                  ....večerní siesta, neboli autobus....          

                               

               9.5 výstava Bratislava...zúčastnili jsme se pouze prvního dne, ale výsledek špatný nebyl...:-)))

               2.5 výstava Praha...výsledky jsou kde jinde než tu...

               1.5. jsme byli na agility závodech neboli " Prvomájové ceně" v Jičíně...Hugi si se mnou udělala licenci a prvně společně jsme se zúčastnili oficiálních závodů...Na to že netrénujeme to bylo dobré...:-)))

                                         Hugo - jumping     , zkouška

                                         Lopuch - jumping      , zkouška             

23. a 25.4 jsme naposledy nakryli naší Taminku...!!! Letos totiž Tami oslaví své osmé narozeniny, tak tohle byla poslední šance...Kdo je tatkou miminek najdete tadyhle...:-)))

              26.4. Dnes byli na Neoficiálních závodech agility v Nymburce...reprezentovali nás Ness, Kuk, Hugi...holky se snažily, někdo méně, někdo více...:-))) a dopadli jsme celkově v Středočeském poháru bíglů takto:

                                           HUGO - 4.místo   

                                            KUKI - 5.místo    

                                            NESS - 7.místo

 

               25.4.Tak dnes nastal den "D"...praktické závěrečné zkoušky na rozhodčí exterieru bíglů na MVP v Českých Buiějovicích...Bylo to trošku o nervy, nicméně ode dneška jsem opravdu rozhodčí exteriéru pro plemeno BEAGLE...ufuf...:-)))

 ...komise rozhodčích ve složení p.Václavík, MVDr.J.Šimek, V.Dvořáková...a "posuzovaný" a můj první CAJC....:-)))

  

 

   ...a je to....!!!  Robin fandil...:-)))

                 Agility Nymburk...reprezentoval nás Lopouch s Janikem s výsledky:

    

21.4.2009

 

Lopuchovi jsme přidali fotky jeho letošních miminek ....

Robinovi jsme přidali pár fotek z března a dubna               

               19.4. Ingi byl na prodlouženém víkendu s Martym a Martinou...Prý si to vše moc užil a choval se slušně...:-))) Nejprve relaxoval ve Zhoři a pak s M+M a dalšími psími kamarády odjel na výstavu do dalekého Polska...Dopadli všichni báááječně, takže se výlet vyplatil za což jsme moc rádi...:-))) Takže vy 2 ještě jednou velké DÍKY za vše...!!!!!!! Výsledky jsou tu...

                 14.4 Nannuk má v Německu, v chov. stanici Stonehenge  Mountains 6 krááásných miminek...:-))) 2 slečny a 4 kluky...

                       11.4 byl Lopuch s Janikem na letošních prvních závodech, tentokrát v Jičíně...výsledkem je open a jumping - disk, neb si skočil jinou překážku...a ve zkoušce 7.místo VD..na začátek prý dobrý...!!!

                   12.4 uskutečnili jsme konečně krytí Poky x Kefír....více je v sekci štěňátka...

                   4.4. jsme byli na výstavě v Ostravě...vyrazili jsme s tetou Kateřinou a pejsky a zpět se nás vracelo o jednoho více...:-))) Jak jsme dopadli je tady...a náš nový přírůstek už má i svojí stránku...jmenuje se Karlík...:-)))

                   27 - 29.4 se oteplilo a my vyrazili opět s Princíkem, Robinem a pejsky na trénink a dovolenou do Teplic...reportáž a hlavně foto je zde...:-)))

 

21.3.2009

Jupííí...první jarní den je tu...!!! A my konečně zas něco dali na stránky...

Do fotogalerie Robina jsme přidali "pokroky leden, únor 2009"

Přidali jsme fotky:Ufíkovi, Poky, Lopu, Ingimu, Fordymu, Andrý, Didě, Auss a Princíkovi...

 

12.2.2009        

Do fotogalerie jsme přidali "Robin blbne" a "Zimní radovánky"....no myslím že fotky vážně stojí za to....!!! Dále jsme přidali fotky Didě, Aussie, Nanučkovi, Oskárkovi a Princíkovi....

         7.2.....výstava Brno...my se zúčastnili pouze soboty a myslím že stačilo...:-)))

         31.1.....klubová výstava v Opavě....pocity jsou  velmi smíšené...ale i o tom ty výstavy jsou, co naděláme....

         25.1....Dnes byl velký den!!! Konaly se závěrečné testy na rozhodčí exteriéru...po 3 letech čekatelování a pomoci v kruzích jsem byla přizvána na závěrečné testy a ústní pohovor ...!!! A výsledek je...PROSPĚLA!!!! Ufuf...bylo to náročné... zbývají závěrečné praktické zkoušky....     

         24.1....Dida byla s Cotíkovic smečkou na výstavě v Trenčíně...jak dopadla je kde jinde než tady....

         18.1....Charminka byla po dlouhé době s výletníkama na výletě....pár foteček je tady....

5.1.2009

Jak jsme slavili Silvestra my najdete tady...a že jsme si to focení náramně užili...:-)))

Jak se skáče do nového roku je zase tady...

Tamince jsme přidali pár nových foteček....

Výstavy v roce 2009...

 

 

Novinky 2008            Novinky 2007                 Novinky 2006               Novinky 2005

 

Zpět na hlavní stranu