Novinky

 

 

 

21.12.2006

Jak je vidět,tak po fakt dlouhé době konečně zas něco děláme na stránkách...

                        20.12.2006 Dnes přišel naší Kukince z Belgie dopis a diplom, jako potvrzení toho, že je Interšampion!!!!!! Hurááá, sice skoro po roce, ale to je fuk, teď je to oficiální...!!!

                        25-26.11.2006 byl Lopuch na tréniku agility a nám se konečně podařilo udělat reportážičku...

27.11.2006

Konečně....POKY má ode dneška svojí bíglí stránečku...uf to byla ale fuška...:-)))

Doplnili jsme fotky z výstavy v Praze..., no, fotky, vlastně ani to až tak fotky v klasickém slova smyslu nejsou...

18.11.2006

Tak dnes byla letošní poslední výstava a to v Praze v Letňanech...no a my jsme nedopadli ale vůbec špatně!!! Fotky dodáme co nevidět, protože holt v jednom nejde vystavovat i fotit, tak jsme otravovali ostatní fotografy...:-)))

Kobliha dneškem splnil podmínky chovnosti a od ledne bude oficiálně Chovný pejsek...to proto, že mu až poslední den v roce bude 15 měsíců!!!

16.11.2006

Přidali jsme Nanuččí fotky na Nanuččí stránku...:-)))

11.11.2006

Po dlouhém váhání, kdy náš věrný foťák stále a opakovaně zlobil a zlobil, jsme si pořídili starý nový foťáček ( Jirko DÍKY!!!) a máme z něj první super fotky  a to Lordíka ve skoku...!!! Zkoušeli jsme co vše umí a stojí to za to...:-))) !!!!!

11.11.2006

Tak se konečně dostáváme k aktualizaci našich stránek...no a není toho málo...!!!

                           10.11.2006 jsme byli na Světové výstavě v polské Poznani....Cesta byla více než šílená, ráno 8,5 hodin a večer zpátky 8 hodin!!! Kdo nezažil nepochopí...příšerné silnice, zácpy, bouračky a ještě ke všemu polští řidiči, kteří neberou ohledy na nikoho a na nic...no zážitek!!!! Přihlášeno bylo celkem 217 ( ano čtete dobře) bíglů z celé Evropy. Posuzování probíhalo ve 3 kruzích  naráz a pro nás se 4 přihlášenými bígli to byla docela honička...:-))) Jinak vidět bylo ledasco, dost nás překvapovalo s jakými psy se lze přihlásit na světovku...bojácní, tlustí atd...ale také samozřejmě špičkoví jedinci!!! BOB a titul světový vítěz získala fena ISABELLE FROM ELLYS PACK  chovatelky a majitelky P.H.C.M Vervoort, Holandsko  a  světový vítěz psů CARDINAL SIN BASIC DRIVERS chovatel A.Ellens a mejitel J.W.Akeboom+A.Ellens, Holandko!!! A ještě jeden poznatek...frčí plášťoví tricoloři...:-)))) Výsledky našich pejsků jsou zase tady...

                                           

Světový vítěz - pes                                                                                          BOB a světová vítězka  - fena

Cardinal Sin Basic Driveś,ch+maj.A.Ellens a J.W.Akerboom,NL                  Izabelle From Ellyś Pack,ch+maj.P.H.C.M.Vervoort,NL

                                                                            

Světový vítěz mladých - fena                                                                  Světový vítěz mladých - pes a nejhezčí mladý v plemeni  

Present Perfekt Kraina Szczescia,ch+maj.Liliana Bucharzewska,PL             Monaco Xandrina,ch+maj.Jadviga Szulc,PL

 

                           4-5.11.2006 jsme se zúčastnili 2 výstav ve slovenské Nitře. S jakým to úspěchem se dozvíte - víte kde...:-))) A takhle jsme si užívali v místním hotelu Zobor, parádička...!!!      

                          28-29.10 proběhli v našem " Hlaveneckém lese" tradiční podzimní BZH. Účast byla hojná a z našich pejsků úspěšně reprezentovali v sobotu Lopuch a v neděli Čuňda...To jak jsme dopadli najdete i s fotodokumentací přímo na Lopuší stránce a Čuněcí stránce...:-)))

Lopušek díky zkouškám splnil podmínky chovnosti a od 18.12 bude oficiálně Chovný pes a to proto že mu až v tento den bude 15 měsíců!!!! Hurááá...:-)))

23.10.2006

Nanuček dnes kryl další slečnu a to německou...Jmenuje se BONNIE from the House of Gipsy Live a myslíme že se můžeme těšit na vánoční dětičky...:-)))

21-22.10.2006

O tomto víkendu jsem se rozhodli zkusit udělat Všestrané zkoušky ohařů s našim LORDÍKEM. To proto, aby konečně mohl být chovný a mohl dělat malé ohařátka...:-))) Byla to jedinná zkouška která mu k chovnosti chyběla, ale nutno podotknout, že nejtěžší!!!! A jak to vše dopadlo najdete tady, tedy přímo na Lordíkovo stránkách...

14.10.2006

Dnes se naše početná smečka zůčastnila Neoficiálních agility závodů v Mladé Boleslavy...Za naší smečku byli vysláni: POKY, LOPUCH, HUGO,KUKI, NESSIKU, FORDY, ANDRÝ, ĎÁBLÍ..., ale zúčastnili se i další bígláci!!! A jak jsme dopadli najdete i s fotodokumentací ve fotogalerii....

7.10.2006

Dneska byla výstava v Českých Budějovicích.Jak jsme dopadli je zase tady...

6.10.2006

Tak jsme se dozvěděli, že naše bývalé miminko BOBR ( Ambra Ithaka Bohemia, taťka Žerý, mamka Asta Rychlonožka) se stala canisterapeutickým pejskem!!!  Tady to máme černé na bílem...:-))) no supééér!!!

3.10.2006

ANDRÝSEK je oficiálně veterán šampion!!!! Po Fordovi a Ďáblí, kteří splnili podmínky už dávno a veteráni šampioni už jsou, se konečně dočkal i Andrýsek...jak jinak jsme veeelmi hrdí...:-)))

Zároveň nám z Polska došlo potvrzení o tom, že KEFÍREK je polský šampion a NANUN polský junior šampion!!!! Ty jo, to bude oslava...

Také v příslušné sekci najdete plán výstav na rok 2007 i s nominovanými rozhodčími!!! Nebo mrkněte rovnou odtud...

29.9.2006

Máme tu víkend a my zase hurááá na výstavu, jak jinak...Tentokrát do rakouského Tullnu...a takhle jsme dopadli...

28.9.2006

Dnes byl svátek (Den české státnosti, jak jsme se dočetli v kalendáři...:-))) a tedy volný den!!!! Hurááá ...můžeme totiž konečně zkusit cvičit pejsky na zkoušky, které se kvapem blíží...No a ještě k tomu měli roční narozeniny štěňátka z vrhu B Rapa-Nui a nás poctil svojí návštěvou "Pepča" , dnes už Portos se svým páníčkem...!!!  A takovýhle je to fešák...!!!

   

Společně jsme šli všichni do lesa na zkušební výcvik a světe div se, všichni( Čůňo, Lopuch i Portos) byli naprosto nejšikovnější...:-))) Sice stopa byla kraťounká, ale noha nalezena všemi...odložení jen tak jako, ale s výstřelem, no a u nohy se také trochu prošli, tak teď máme pocit, že by jsme ty zkoušky mohli zvládnout...:-)))

   

Také jsme opět trénovali agility, neb jsme se přihlásili na neoficiální závody...to bude něco...!!! No ale dnes jsme oproti jiným tréninkům i fotili a stálo to za to!!!!

24.9.2006

Dnes jsme vyrazili na výstavu do polské Wroclavi, ale protože zároveň probíhalo Mistrovství v agility bíglů( letos prvně ve Dvoře Králové) chtěli jsme se zůčastnit všeho....!!! Takže jsme stáli před rozhodnutím jak to vše zvládnout a nezbláznit se...:-))) No a v tuto chvíli nastoupila teta Janik Vodvárková, která se propůjčila k tomu , že bude parkury běhat i s našimi pejsky, když se nám podaří je tam nějak dopravit!!! Akce to byla veliká, ale vše klaplo na 1, takže do Wroclawi vyrazili Hugo, Čůňo a Žerýček a na agility Fordy, Andrýsek a Lopunek...A jak to dopadlo na výstavě najdete zase tady a jak na mistrovství tady...!!!

23.9.2006

...a je to tu...Speciálka v Rokycanech...!!!...více jak jsme dopadli se dozvíte víte kde...:-))) No a také jsme z této výstavy udělali fotoreportáž, neb všichni fotili jak o život a fotky se víc než podařili!!!!

Také se musíme pochlubit prvními Nanučkovými dětmi!!! To je co??? Maminkou je krásná Corona Cosmic a nepsali jsme o tom dříve, protože jsme čekali na výsledek...a ten je - 5 mimin, 3kluci a 2 slečny...více napíšeme až je uvidíme a také nafotíme!!!

Máme tajnou informaci že fotky z tábora budou co nevidět, vše dáme hned vědět!!!! Jinak pro táborníky...komu chybí červený svetr,tenká béžová mikina(jistě kuřáka, nedalo se s ní být v jedné místnosti...!!!), modrá flexina a oranžový postrojek, ať se přihlásí!!! Všecky tyto věci bydlí teď u nás v Hlavenci a netrpělivě čekají na svého původního majitele....!!!!

Jo a koukněte na 4.9...v novinkách...:-)))

 

9.9.2006

Tak jsme byli na výstavě v Lipsku...no očekávání tato výstava nesplnila, ale co naděláme, že...:-))) ..a tady  je jak jsme dopadli...

5.9.2006

Dnešní pracovní cesta na Tlustou horu dopadla dobře a byla nad očekávání rychlá, takže slíbené výsledky a fotoreportáž z Mladé Boleslavi jsou už na stránkách...

4.9.2006

Nanuček měl dnes svojí 2 nevěstu...jeho vyvolenou se stala Jewel Admirable Rapa-Nui a tady můžete skouknout jak jim to slušelo...:-)))...a upozorňujeme ,že  jsou to fotky dětem přístupné!!!!

4.9.2006

Po delší odmlce způsobené táborem se opět ozýváme s několika novinkami.  Zaprvé se můžete podívat na výsledky táborových soutěží - a to zde ( zatím tam ale  není vše :-)))) , bude snad zítra   ), a také můžete zabrousit na naše výstavní úspěchy a omrknout, jak se nám dařilo v Bratislavě a Mladé Boleslavi. A zítra, pokud se vrátím včas ze Zlína, tak zde bude série fotografií - jak Hugo k Bigu přišla...

15.8.2006

Tak konečně jsme doladili " co se bude na táboře dít" !!! Tak všichni táborníci koukněte a pořádně přečtěte a už se chystejte...:-)))!!!

13.8.2006

Speciální výstava Beagle klubu v Německu a náš celodenní výlet - a jak to dopadlo, uvidíte  zde !!! Počasí nakonec bylo vydařené a i celá výstava se nám vydařila...:-O Přihlášených bylo 76 bíglů a o to jsme více hrdí na úspěchy našich pejsků...

6.8.2006

A a by toho nebylo tento víkend málo, dnes jsme se vydali do Polska na výstavu do Legnice. I když nám zde moc nepřálo počasí, tak jsme ze měli úspěch, více najdete na klasickém místě. Zváštní poděkování patří Martinovi Bártovi za skvělé střídání a připravování pejsků do závěrečných soutěží...:-)))

 

5.8.2006

Hurá, hurá, hurá.  Koblih bravurně vystřihnul zkoušky a s počtem bodů 234  a první cenou a třetím místem na zkouškách nám udělal velkou radost a  také další krok k chovnosti.

30.7.

Skoro je hotov seznam táborníků - ještě zítra 3 přidáme, a kdo se v seznamu nenajde a posílal přihlášku, ať se nám prosím ozve.

29.7.2006

Po dnech obav, jaké bude počasí na klubové výstavě jsme ve Zbraslavi zjistili, že máme obrovské štěstí - bylo celý den pod mrakem, žádné sluníčko ani přeháňky, takže počasí vyšlo nádherně. Nám výstava vyšla stejně dobře jako počasí, pokud se o klubovce chcete dozvědět víc, koukněte sem. Pak jsme trošinku něco přidali na stránku Hugovi - co, to zjistíte tady   nebo přímým odkazem zde. A pak jsme zase přidali pár foteček k našim miminům

22.7.2006

Dnešního dne jsme se byli péci na sluníčku na výstavě v Mladé Boleslavi - a jak jsme dopadli můžete vidět tady...Také jsme udělali Tamince stránku o její letní dovolené s tetou a strejdou Topkovými na jejich chatičce...

 

16.7.2006

Zase jsme trošku dělali na stránkach...hurááá...Sexi jsme přidali pár fotek a dodělali stránku (aspoň předběžně...) Také jsme upravili Nanuččí stránku a přidali pár fotek...Něco málo k táboru 2006...No a samozřejmě další fotky miminek...:-))) Ty už koukají, trochu běhají a začínají si hrát, už je s nima zábava...!!!  Jo a Pokynce se kožíšek krásně hojí....

9.7.2006

Dnes jsme odčervili miminka, po dlouhé době zvážili...( přírůstky mají velké, to je i vidět, ale zajímalo nás, kolik že opravdu mají...:-))) a váží kolem 800g, jen Kimba je o něco lehčí...:-o Také mají už trošku pootevřená očička  (což včera ještě neměli...) a jak včera povidala jedna nová miminčí panička..."udělali kuk a řekli, jééé máma..." Všecko jsme hnedle zdokumentovali a více fotek je na A vrhu Rapa-Nui...(kde jinde, že???)

Jinak jsme včera absolovali ještě jednu "akci"...naše nejmenší POKYNKA (nemá svojí stránku, neb je malinká a my to vše nestíháme...) se svojí vinou roztrhla o roh baráku a v noci jsme byli na šití...Pan doktor měl "radost", ale kožíšek je jako nový, i když teď stříbrný...!!! Teď chodí ve fialovém tričku a je za největší "frajerku" smečky...

 

6.7.2006

Dnes jsme udělali stránku "Charminka na výletě v Jablonci", kde jsou fotky z víkendové výletnické akce...

Dále jsme do fotogalerie dali stránku z našeho letního koupaní v kálku....

Pak jsme dodali fotky k Hugovi a konečně dodělali, aspoň částečně Čůňovu stránku....ještě že jsou ty svátky...:-)))

 

1.7.2006

Tak dnes jsme po dloooouhé době "oprášili" ohříky a vyrazili kousek za barák na Celostátní speciální výstavu krátkosrstých ohařů . Počasí bylo velmi slunečné a sešlo se nevídaných 108 ohaříků a to i z Polska a Slovenska, takže se bylo vážně na co koukat...!!!Rozhodčí byli nominováni A.M.F.Dominques za Španělska,J.Ecker z Rakouska a Dr.A.Lemmer z Měmecka, takže posuzování bylo korektní jak se nám zdálo. Vítězkou celé výstavy se nakonec po lítém boji stala krásná hnědá bělka z mezitřídy  BRIGI JASENKY Martiny Rymerové. Ani my jsme se až tak neztratili...:-O)) Výsledky jak jinak než tady...:-)))

       

..a takhle jsme si vegetili mezi posuzováním ve stínu i s bráchou Rufem...prostě ohaří pohodička...:-O)))

30.7.2006

Dnes odjela  Charminka reprezentovat naší smečku s 1.výletnickým klubem (resp.milovanou tetou Lenkou a její smečkou včetně skoro snoubence Lysiena...) na 1. jejich celovíkendovou akci do Jablonce nad Nisou, kde se konal desetiboj, maškarní ples a také jedna svatbička...:-))) Brzo zveřejníme fotodokumentaci, jen co nám fotografové dodají materiál...!!!!

Také Taminka odjela na svou každoroční dovolenou s tetou a strejdou Topkovými a Quentym. Zase jeli týden na chatičku tak reportáž bude také později...

 29.6.2006

Dnešního dne jsme dovymysleli jména našim novým přírůstkům...:-))) Byla to sice dost dřina, ale výslekek stojí také za to...:-O)))

26.6.2006

Dnes se Nessinka rozhodla rodit, přesně 63 den od 2 krytí a navzdory počasí, které bylo dnes více než letní...!!! Tak ve 14:25 přišla na svět první bíglí slečna...a jak to dopadlo mrkněte  tady ...a stojí to za to...:-)))

24.6.2006

Dnes jsme jeli na výstavu do Brna a  tentokrát se nám to velmi dařilo a to bylo přihlášeno 79!!! bíglů, a jak jsme zjistili tak to bylo 3 nejpočetnější plemeno výstavy...!!!!O to více jsme hrdí na naše výsledky...:-))) Pokud vás to zajímá, mrkněte zase  sem...

18.6.2006

10. letní bíglí tábor - propozice a příhláška

17.6.2006

Výstava ve Drážďanech - pokud chcete vědět jak jsme dopadli, tak koukněte  sem

4.6.2006

Výstava ve Walbrzychu - trošku více o výstavě zde

28.5.2006

Výstava v Leszne - trošku více o výstavě zde

20.5.2006

Výstava v Litoměřicích - více informací zde,

... a takhle nám byla ziminka :-))) 

....a takhle jsme studovali katalog

,

19.5.2006

Tak dnešního dne jsme sázeli kytičky ....  :-)))))) a nejvíce pomáhala Renoušek!!

a pak se takhle řádilo...

       

 

14.5.2006

Dnes jsme zajeli na výstavu do Polska - více informací zde

11.5.2006

Tak jsme trošku obnovili Princíkovu stránku a také vyměnili fotky v " o nás"...:-)))

8.5. 2006

Sobotním dnem jsme oficiálně  uchovnili Nanuka, kterého se tímto zároveň zařadil mezi naše dospěláky. A máme potvrzený termín na tábor, takže se na Vás těšíme   od 21.8  do  26.8, v brzké době najdete na našich stránkách více informací...
 

7.5.2006

Dnes jsme pořádali v Hlavenci třetí ročník beagle crossu a bikejöringu, výsledky je možno shlédnout zde

29.4.2006

Výstava v Praze - více informací zde

26.4.2006

Ode dnešního dne máme oficiálně 4 nové šampiony - Nanuk - Český junior šampion, Hugo - Český junior šampion,  Fordy - Český veterán šampion, Ďáblík - Český veterán šampion. A tak  na oslavu dostali  buřta navíc k večeři a my jsme si dali šampáňo..:-)))

22.4.2006

Výstava v Českých Budějovicích - více informací zde

17.4.2006

Ztracený pes - více info zde

15.4.2006

Dneska  v Hlavenci proběhly tolik očekávané BZH, počasí dle naší objednávky bylo vynikající a všem pejskům se podařilo zkoušky složit, nějaké fotečky ze zkoušek najdete u Charminky  a Nanuka.

9.4.2006

Výstava v rakouském Wieselburgu - více zde

1.4.2006

Oslava narozenin  v Teplicích, samozřejmě s několika pejsky

26.3.2006

Dnes proběhl nácvik na blížící se BZH....zůčastnilo se 7 pejsků se svými páníčky a nutno podotknout, že všem šly všechny disciplíny velmi dobře, takže se myslím můžeme těšit na skvělé výkony před Velikonocemi, přesněji 15.4....

25.3.2006

Naše Charminka se opět zůčastnila výletu s Klubem výletníků a tentokráte v Hruboskalsku a na hradě Valdštejn....a Charmi opět vyrazila velmi dobře připravená, v batůžku si nesla jen chleba se salámem, sušenky, aby se jí vrchol zdál menší a čaj se slivovicí...:-O)

24.3.2006

Přidána přihláška na 3. ročník bíglího  Hlaveneckého Crossu

19.3.2006

Tento víkend jsme si udělali výlet k našim Slovenským sousedům do Nitry na výstavu - výsledky zde

5.3.2006

Tak dnes se Hugo dostala do živého vysílání Rádia Impuls , kde chvilinku pomáhala Martině Štanclové s odpoledním vysíláním. Snad se zadaří a příště bude pomáhat s vysíláním jiný pejsek.

25.2.2006

... a taky Hugovu dovolenou z roku 2005

22.2.2006

...a Taminčinu dovolenou z roku 2005...

19.2.2006

Přidali jsme Taminčinu lednovou dovolenou..., fotky z letošní zimy.

12.2.2006

Dneska konečně Bučík našel nové páníčky a nového bíglího kamaráda....jsme moc rádi, ale zároveň i smutní(Bára to i obrečela...) protože tu bude chybět....ale doufáme že přinese své nové rodině spoustu radosti...:-)))

11.2.2006

Dnes jsme byli na výstavě v Brně - naše výsledky jsou zde

7.2.2006

Jak je zde vidět, nejenom bígloši jsou vděčným objektem pro  fotoaparát - foceno tento týden...

29.01.2006

Dnes  jsme byli na první letošní výstavě v Trenčíně. I přes velkou zimu cesta  i celá výstava dopadla dobře, i když stejně nejlépe bylo po návratu na gauči s chlupatci... - více o výstavě zde

23.01.2006

Můžete se mrknout na nové ministránečky našich nových strakatců - Čůňo , Nannuk, Sexinka, Lopuch a Koblih

5.01.2006

Tento rok jsme  neslavili ani tak  konec roku, který se vůbec nevyvedl, jako si  spíše  připíjeli na nový rok 2006, který, doufejme, nebude takový jako ten loňský. Silvestr jsme tradičně oslavili doma s přáteli - více zde

horizontal rule

    Chtěli bychom zde napsat pár slov k tomu, co se stalo vloni 22.11. ve Vrbové Lhotě. Někteří z Vás to vědí a někteří ne, toho dne  jsme na spojce 2 zkušebních železničních tratí přišli o 5 psů. Stalo se to při běžné vycházce.  Nechceme se rozepisovat, co a jak se přihodilo, protože celou věc budou řešit naši právníci, ale protože jsme na různých stránkách a fórech  četli mnoho dohadů a spekulací, občas i  celkem dost ošklivých a zlých reakcí bez toho, aby pisatelé znali vůbec jenom to, kde  a jak se vše stalo, rádi bychom vše trošinku uvedli na pravou míru. Je pravda, že tohoto dne vyhasly životy pěti našich psích kamarádů. Bohužel se to stalo i přes to, že psi byli na vodítku. Moje matka při tom málem přišla o pravou ruku a byla 4 dny na JIPce a další tři týdny v nemocnici a ruku nemá v pořádku dodnes.

Dnes každý  může říkat, co by šlo dělat, jak tomu šlo zabránit, ale znáte to, jak se říká, po bitvě je každý generálem. Kdyby vlak jel rychlostí, jakou měl předepsanou , kdyby se matka nesnažila zachránit neslyšícího třináctiletého Bena, kdyby, kdyby...  Proto Vám chceme pouze poradit, že i když máte své psy dokonale pod kontrolou, eventuelně i na vodítku, neznamená to, že jsou v bezpečí. Stačí chyba někoho jiného, vaše malé zaváhání a vše je ztracené....  A čas vrátil nelze...

 

Novinky 2005

 

Zpět na hlavní stranu